Verloskundigenpraktijk De Hof

Zwangerschap

Je kan je aanmelden bij Verloskundigenpraktijk de Hof zodra je weet dat je in verwachting bent.

Meestal is dit rond 5 weken zwangerschapsduur. De menstruatie blijft weg en er kunnen diverse zwangerschapsverschijnselen (misselijkheid, gespannen borsten en vermoeidheid) optreden. Een zwangerschapstest bevestigt vaak je vermoeden.

Je kunt je zonder tussenkomst van huisarts bij de verloskundige aanmelden. Maar doe je huisarts en apotheek wel even een berichtje dat je zwanger bent.

Dit kan op twee manieren. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak zodat wij een afspraak ruim van te voren kunnen inplannen zodat we ook alle tijd voor jullie hebben. Bij voorkeur aanmelden bij een zwangerschapsduur van 5 weken. Je kan ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur, elke dinsdag of donderdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Of door het online aanmeldingsformulier in te vullen. En dan bellen wij je terug voor het plannen van de afspraak. 

Verloskundigenzorg wordt volledig door alle zorgverzekeraars vergoed. De praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de beroepsorganisatie van en voor verloskundigen.

Via deze beroepsorganisatie zijn ook het klachten- en privacyreglement geregeld.

Voor meer informatie verwijzen we je naar www.knov.nl.