Verloskundigenpraktijk De Hof

Onderzoeken

in de zwangerschap kun je diverse onderzoeken laten doen

In de zwangerschap kun je een aantal onderzoeken laten doen. Deze onderzoeken wordt ook wel prenatale screening genoemd.

PRENATALE SCREENING

Tijdens de zwangerschap van je kindje krijg je verschillende onderzoeken aangeboden. Hiermee kun je laten onderzoeken of je kindje mogelijk een aandoening of lichamelijke afwijking heeft. 

De onderzoeken zijn niet verplicht. Je beslist zelf of je deze onderzoeken wenst. De kans op een chromosale afwijking als bijv. het syndroom van Down, Edwards of Patau (respectievelijk trisomie 21, 18 en 13) kan worden onderzocht met het NIPT-onderzoek.

Wij verwijzen je naar de website Prenatale Screening (PNS) voor uitgebreide informatie over de inhoud en werkwijze van de testen, de betrouwbaarheid, eventuele vervolgonderzoek(en) en kosten. Ook kun je op deze site gebruik maken van de keuzehulp, welke je helpt inzicht te krijgen in wat belangrijke motieven zijn voor jullie om het onderzoek wel of niet te laten uitvoeren. Uiteraard kunnen wij je ook ondersteuning bieden bij het maken van de keuze om wel of niet te testen op chromosomale afwijkingen.