anticonceptieNa de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Bij het afsluiten van het kraambed bespreken we daarom de mogelijkheden en vragen op het gebied van anticonceptie.

Wanneer je cyclus weer opgang komt verschilt per vrouw, meestal heb je 4-6 wkn na de bevalling je eerste menstruatie. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt niet tegen zwanger worden. Bedenk dat je meestal een eisprong hebt vóór de menstruatie, je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Wanneer je eerste eisprong plaatsvindt, is vooraf niet bekend, dus ook niet wanneer je weer vruchtbaar bent.

De keuze voor welke vorm van anticonceptie je wilt gebruiken is natuurlijk erg persoonlijk. De link naar de site hieronder, kan je daar wellicht bij helpen.

Voor het verkrijgen van de meeste vormen van anticonceptie zullen we je (nu nog) naar de huisarts verwijzen. Zie ook de website: www.anticonceptie.nl