Soms geeft het jezelf een prettig gevoel dat alles vaststaat en besproken is wat jouw wensen zijn m.b.t. je bevalling. Dan is het geboorteplan misschien iets voor jou. Hier staat in korte zinnen wat je wensen zijn.
Je kunt hier gedurende je hele zwangerschap over nadenken en aan werken. Tijdens de bevalling ben je misschien niet altijd zelf in staat om je wensen en voorkeuren mondeling aan te geven. Een geschreven plan helpt dan om je zorgverleners te informeren over jouw wensen. In het geboorteplan geef je aan wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar tijdens en rondom de bevalling. Je hebt veel keuzes rondom het proces van bevallen. Denk bijvoorbeeld aan waar je wilt bevallen, wie wil je er bij hebben speciaal voor jou en je partner, is er tijd en rust om kennis te maken met je baby.
Het is prettig dat je tijdens het spreekuur aangeeft dat je een geboorteplan hebt geschreven. Zo kunnen wij dit op een geschikt moment met je doornemen, zodat het voor ons duidelijk is wat je wensen zijn.
Kijk hiervoor maar eens op de website www.cicli.nl.