– C O R A N A U P D A T E –

Wanneer je nu zwanger bent, zien de bezoekjes aan ons er anders uit als normaal. Naar de praktijk voor de controles zonder partner, de contactmomenten op de praktijk worden kort gehouden en geen kraambezoek in huis.
Gelukkig hebben we nu goed nieuws! Ook voor de verloskundige zorg komt er een versoepeling van de regels. Met kleine stapjes mogen we onze zorg weer wat gaan uitbreiden.
Wat betekent dit voor jullie?
– Wanneer er twijfel bestaat over je prille zwangerschap, zoals helderrood bloedverlies, klachten die kunnen duiden op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap mogen we weer een echo maken.
– We komen in het kraambed 1x fysiek bij jullie langs. We proberen dit te laten doen door degene die jou bevalling heeft begeleidt en dan vaak in het midden van je kraambed. De overige kraamvisites blijven telefonisch.
– De contactmomenten op de praktijk worden wat uitgebreid. Vragen beantwoorden we nu gewoon weer tijdens het spreekuur daar hoef je dus niet meer voor de tijd te bellen met ons. De intake en counseling worden nog wel telefonisch gedaan. We bellen je dan een paar dagen voor de afspraak op.
– Bij vragen en/of ongerustheid moeten jullie ons altijd bellen.
De volgende regels blijven gelden:
– Kom alleen naar de praktijk, zonder partner en/of kinderen. Ook bij de 20 weken echo mag je partner niet aanwezig zijn.
– Kom NIET naar de praktijk bij klachten als koorts, hoesten en benauwdheid. Bel ons, dan overleggen we samen met je over een passende oplossing.
We beseffen ons dat we nog steeds veel van jullie vragen, maar zijn erg blij dat we jullie al iets meer kunnen bieden.
We komen weer een stapje dichterbij zoals wij ons vak het liefste uitoefenen, er zijn voor onze cliënten. En (video)bellen is wel leuk tijdens de kraamtijd maar we willen jullie natuurlijk liever gewoon even zien en jullie kleine wonder in het echt bewonderen. En zien eindelijk ook weer onze lieve collega’s, de kraamverzorgsters!!

Leave a Reply